Indoorvliegen

Welkom op de Indoorpagina van MVC Woerden. Wat is prettiger dan in de winter vliegen in een riante sporthal met verwarming en altijd goed weer? Niks! Alles beter dan een te koud veld waar niemand is en niemand komt kijken. Het winterseizoen is de uitgelezen mogelijkheid om indoor te gaan vliegen.

Vlieglocaties

SAMSUNG

De afgelopen jaren hebben we in Zegveld en in Woerden (sporthal Snellerpoort aan de Steinhagenseweg) indoor gevlogen. Dit seizoen zijn we een aantal keer te gast in Oudewater. De maten van de hal zijn 44 meter lang, 28 meter breed, 7 meter tot de spanten en 9 meter tot het dak.
Zie voor de data en tijden de agenda.

Clubleden reizen ook naar indoorevenementen elders. Elk jaar gaat er een ploeg vanuit Woerden naar Houthalen (eind november) en naar Lommel (medio februari) om daar te vliegen.

Voorbereiding

SAMSUNG

Voorafgaand aan het indoorvliegen zijn er regelmatig workshops ‘indoorkistjes bouwen’ in ons clubhuis. Ook zijn er mallen beschikbaar van verschillende goedvliegende indoorkistjes.

Materialen

Natuurlijk heb je lichtgewicht materialen en apparatuur nodig voor het indoorvliegen.Ontvangers, servo’s, motoren en lipo’s zijn er inmiddels van alle gangbare merken en zowel in de Nederlandse (web)winkels als online te bestellen.In het clubmagazijn is depron en een aantal maten van koolstof staf te koop (woensdagavond). Op het modelbouwforum vind je enorm veel informatie, van tekeningen tot bouwverslagen en experimenten. Je kunt ook de actieve indoorvliegers vragen: Jan, Ed, Ron, Erik

Agenda

Zie agenda voor indoorvliegevents.

Afspraken en regels

Het is niet toegestaan in de zaal (eigen) drank of etenswaren te nuttigen! Buiten de zaal wel.
Vaak is er koffie aanwezig en wat frisdrank voor schappelijke prijzen.

 

Indoorreglement:

Vliegers

Modelvliegers maken gebruik van de sporthal op eigen risico en hebben een WA verzekering die modelvliegen dekt en/of zijn KNVvL lid. Om zelfstandig te vliegen hebben zij een brevet. Tijdens het vliegen geldt het basisreglement KNVvL, aangevuld met specifieke indoorregels zoals in dit reglement vastgesteld en vooral gezond verstand. In voorkomende situaties kan de vliegleiding van de modelvliegclub een vlieger een waarschuwing geven en in (zeer) uiterste geval een vlieger vragen de hal te verlaten.
Vliegers dragen in de hal binnen/sportschoenen die geen strepen maken (geen zwarte zolen). Voor het publiek is er ruimte op de tribune.

Modellen:

Vleugelmodellen en heli’s mogen niet zwaarder zijn dan 400 gram.

Tijd verdeling: Als de drukte in de lucht er om vraagt kan er in blokken van 20 minuten gevlogen worden voor verschillende categorieën modellen (te beslissen door de vliegleiding). Te denken valt aan de volgende categorieën:

  • snelle/3D vleugelmodellen (eventueel apart)
    langzame vleugelmodellen
  • heli’s
  • andere waar nodig (eventueel op aanvraag)
  • Elk blok wordt aan- en afgekondigd

Vliegen

Met betrekking tot vleugelmodellen gelden de volgende regels:

  • Maximaal 5 vliegtuigen tegelijk in de lucht
    Bij meer dan 2 vliegtuigen in de lucht vliegen we allemaal linksom
  • Niet vliegen over de pits en de tribune

Onderhoud en laden

In de kleedkamers is 220 V aanwezig. Alleen daar mag geladen worden. Lipo’s moeten tijdens het laden in een aardewerk pot worden geplaatst (worden verstrekt door MVC Woerden). Voor reparaties is er een tafel in de entree. In de sporthal mag niet geladen en gelijmd worden.

Zender

Goedgekeurd voor gebruik voor modelvliegen. Voor vliegers op de 35 MHz: worden pas aangezet indien men de betreffende frequentieknijper heeft. Deze wordt direct na het landen weer ingeleverd

Vliegplezier

Niet iedereen is even geoefend in het indoorvliegen. Om het voor iedereen leuk te laten zijn vragen we iedereen om niet alleen letterlijk om zich heen te kijken maar ook figuurlijk. Geef elkaar de ruimte!


ind2

Meer indoor? Als je wilt kan je bijna elke week indoor vliegen op tal van locaties in Nederland.
Kijk eens op de lijst met indoorlocaties via het modelbouwforum.

Geef een reactie