Beginnerspagina

Beginners
Even tot je door laten dringen voordat je begint ….
90% van alle beginners stopt al binnen 2 weken met deze hobby!
Nog steeds gemotiveerd? Met een goede voorbereiding start je deze hobby zoveel beter.
Een goede tip: Lees alle informatie op deze pagina heel goed door voordat je start!Hallo aspirant modelvlieger!Welkom op de beginnerspagina van onze club.
De eerste zinnen van deze pagina motiveren misschien niet zo, maar we willen toch waarschuwen voor al het enthousiasme over deze hobby.
Veel, heel veel nieuwe aspirantleden stoppen heel snel alweer met deze hobby. We schetsen een schoolvoorbeeld met het volgende verhaaltje:‘Ik had al zo vaak gedacht eens te gaan beginnen met deze hobby, maar het kwam er nooit van. De hobby is nu goedkoper dan vroeger en vroeger kon ik het niet betalen. Nu ik het financieel wat beter heb kon ik eindelijk mijn droom waar maken.
Op internet heb ik eerst wat informatie gezocht en wat gelezen en toen heb ik een vliegtuig gekocht. De leverancier vertelde mij dat het vliegtuigje dat ik had een echte beginnerskist was. Ik wist dat je vliegen niet zo makkelijk leerde, maar ik dacht, ik heb gelukkig een beginnersvliegtuig en in de handleiding staat precies hoe ik het moet doen. Naar die modelvliegclub ging ik misschien nog wel toe, maar ik ging het eerst zelf proberen. En dat deed ik. Ik heb gewacht op een mooie vliegdag met weinig wind.
Alle functies werkte perfect en ik had alles gecontroleerd. Ik gaf gas en hij vloog inderdaad. Bij de eerste bocht draaide het toestel en dook naar beneden en boorde zich de grond in. Ik baalde er echt van want ik had er zo naar uit gekeken.
Repareren ging redelijk makkelijk en ik heb het later nog eens geprobeerd. Toen ging het weer fout. Vliegen is niks voor mij of het is moeilijker dan ik dacht. Inmiddels heb ik het vliegtuigje, of wat er nog van over is, verkocht. Wel zonde. Heeft best wel geld gekost.’Is dit verhaal enigszins herkenbaar? Dat is niet zo vreemd. Heel veel beginners gingen je voor.
Een modelvliegtuig is geen speelgoed, hoort niet in kinderhanden thuis, kan gevaarlijk zijn voor jezelf en je omgeving en is alleen met de juiste begeleiding goed te besturen en dus heel te houden. Een modelvliegclub is bij uitstek de plaats waar je leert modelvliegen.
En wij als modelvliegclub Woerden kunnen jou helpen.
Lees even met ons mee.
line-plane.gif

Stap 1:

Bezoek eerst een modelvliegclub! Een lijst met clubs bij jou in de buurt kun je vinden op de website van de KNVvL, afdeling Modelvliegsport.
Bezoek onze club voordat je spullen aan gaat schaffen. De kans is namelijk groot dat je toch het verkeerde aan schaft en ook nog eens te duur.
Kom dus allereerst praten over je nieuwe hobby met onze clubleden op een clubavond. Hiervoor hoef je geen afspraak te maken.
Je bent elke woensdagavond gratis welkom op onze clubavond. Je kunt ook onze folder lezen. Het modelbouwforum geeft ook veel goede informatie.

Stap 2:

Nu je inmiddels informatie hebt gekregen over de mogelijkheden, kun je het modelvliegtuig en toebehoren (o.a. zender en bijbehorende andere elektronica) aan gaan schaffen. De eerste keuze waar je voor staat is: ‘Ga ik brandstof vliegen of elektro?’

Als je jezelf goed wilt voorbereiden op het vliegen kun je ook een modelvliegsimulator aanschaffen. Die kun je in elke modelbouwzaak kopen voor enkele tientjes. Zorg er wel voor dat de (dummy)zender ingesteld staat op mode 1 met het gas (met ratel) rechts.
Veel echte zenders hebben tevens een USB aansluiting zodat deze op de computer aan te sluiten is. Dan kun je met de zender waarmee je straks gaat vliegen ook het model op de computer besturen. Dit vooraf oefenen is heel zinvol en aan te bevelen.
Neem al je spullen de keer daarop mee naar de clubavond! Dan kunnen we er samen naar kijken.

Verder zul je moeten bedenken of je in deze hobby de eerste tijd veel tijd en energie wilt steken. Als je wilt leren vliegen zullen we je de komende maanden wekelijks op het veld moeten zien. Alleen zo kun je binnen redelijk tijdsbestek leren vliegen. Heb je die tijd niet? Begin er dan niet aan!
Ga er vanuit dat je pakweg een heel seizoen nodig hebt om te leren vliegen.

Stap 3:

Dan is het nu tijd om lid te worden van onze vereniging. Je kunt hiervoor het online aanmeldingsformulier op deze website invullen. Wel zo handig.
Het formulier ligt een week later in het clubhuis ter ondertekening voor je klaar. Na betaling is je lidmaatschap een feit.

Stap 4:

Je kunt als lid van onze vereniging gratis en onbeperkt vlieglessen volgen met een van onze vele instructeurs.
Wij hebben als enige modelvliegvereniging in Nederland ook een speciale modelvliegopleiding ontwikkeld waarvan je gebruik kunt maken.
Als afsluiting kun je ook kosteloos een modelvliegbrevet halen waarna je zelfstandig bij ons en andere verenigingen mag vliegen.
line-plane.gif

Alles zelf doen?

Ga echter niet zelf aan de slag met brandstofvliegtuigen of elektrovliegtuigen zwaarder dan zo’´n 150 gram!
Anders kan het heel veel ellende en geld kosten. Zie ook onderstaand filmpje van iemand die alles zelf wil doen.
Ter lering en vermaak …


line-plane.gif

Verder is het van belang dat je weet dat onze vereniging voornamelijk in mode 1 vliegt!
Die informatie heb je nodig als je bijvoorbeeld op een modelvliegsimulator wilt oefenen of vliegles volgt bij ons op de vereniging. Ook de meest ervaren instructeur gaat niet vliegen met een knuppelbezetting die “vreemd” voor hem is…..

perfexmode1.jpg
Mode 1: de meest gebruikte mode op MVC Woerden.
Je bent niet verplicht gelijk lid te worden van onze vereniging. Je mag best een paar keer komen voor hulp en advies, maar daarna stellen wij een lidmaatschap wel op prijs.
line-plane.gif
Leren vliegen met het leraar-leerling-systeem ofwel ‘aan de kabel’ zodat de instructeur in kan grijpen.
Uiteindelijk kun je brevetvliegen. De kroon op je vliegopleiding!

Geef een reactie